Slang als huisdier

Sinds twee maanden heb ik een slang als huisdier. Jaren lang wilde ik er al een maar mijn ouders lieten het niet toe. Op mijn 18e verjaardag vroeg ik er een als verjaardagscadeau. En nog steeds wilden ze hem niet geven. Heel jammer vond ik dat en daarom ben ik toen snel op kamers gegaan. Ik woon nu in een studentenhuis met twaalf andere studenten in Breda. Een vriend van mij had nog een glazen kooi over die hij vroeger gebruikte voor zijn hamsters. Die mocht ik van hem hebben. Echt super fijn! Toen ik twee maanden geleden aan mijn huisgenoten vertelde dat ik een slang als huisdier ging nemen, schrokken ze heel erg. Er wonen namelijk een aantal meiden in het huis die doodsbang zijn voor slangen. Toen ik vervolgens vertelde wat voor een slang ik wilde nemen, moesten sommigen huilen. Het is namelijk een rode rattenslang. Dit soort slangen worden ongeveer 110 tot 150 centimeter lang. Om toestemming van mijn huisgenoten te krijgen, heb ik hen overtuigd dat het geen gevaarlijke slang is en dat hij nooit zou ontsnappen en uit mijn kamer zou kunnen komen. Ik kocht hem als baby, toen paste hij ook nog in de glazen hamsterkooi. Nu niet meer.

Een meester in ontsnappen

De glazen hamsterkooi was uiteindelijk een heel dom en slecht idee. Het bleek dat mijn slang een meester is in ontsnappen en dat je voor zo’n beest een stevige glazenkooi moet hebben. Twee weken terug is mijn slang ontsnapt en in de kamer van een huisgenoot beland. Ik stond toen onder de douche en hoorde keihard gegil. Gelukkig was er verder niks gebeurd en ik heb de slang gelijk terug in mijn kamer gedaan. Het glas van de kooi was gebroken en ik moest gelijk een nieuwe kooi maken. Ik heb dik gehard glas online gekocht en de kooi heeft nu geen opening meer. De slang kan ik in en uit de kooi halen via de glazen deur. Gelukkig is deze kooi groot genoeg voor als de slang nog groter wordt. En stevig genoeg. De slang zal nooit meer kunnen ontsnappen.

Rode-rattenslang-510x330