Een vleugelmoer voor een loopfietsje

Laatst heb ik voor mijn  dochter een nieuw loopfietsje besteld, het loopfietsje werkt perfect, alleen gaat door het draaien de moer wel eens wat losser zitten. Vaak wanneer we lange stukken gaan lopen neemt mijn dochtertje dan ook haar loopfietsje mee, omdat ze ons anders niet zo goed bij kan houden.

Vaak wanneer we een flink stuk gelopen hebben gaat de moer van het voorwiel wat losser zitten, waardoor ze veel gaat wiebelen op de fiets. Als het dan te wiebelig voor haar wordt, vindt ze het eng om nog op het ding te zitten. Waardoor mijn man of ik haar uiteindelijk moeten dragen. Omdat we op dat moment geen gereedschap bij hebben om de moer aan te kunnen draaien.

Mijn man heeft op verschillende pagina’s gekeken naar een oplossing en kwam uiteindelijk op een vleugelmoer. Een vleugelmoer kun je perfect met je handen vast draaien. Wanneer we nu aan het lopen zijn en de vleugelmoer komt wat losser te zitten, kunnen we deze gewoon weer met de hand aandraaien.

Wanneer er mensen zijn die hetzelfde probleem hebben, een vleugelmoer is een erg goede optie om op het fietsje te draaien, in plaats van de gewone moer die standaard bij het fietsje wordt bijgeleverd.